Dead Poets Society (1989)

Dead Poets Society (1989)

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών

Περίληψη

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών αποτελεί μία ταινία ορόσημο για το κοινωνικό παραδοσιακό κατεστημένο που ίσχυε στις υψηλές τάξεις. Σε ένα σχολείο που ακολουθεί πιστά τις αρχαίες παραδόσεις τιμωρίας, πειθαρχίας και μάθησης, ένας νέος καθηγητής αγγλικών, ο κύριος Keating, θα διδάξει στους μαθητές του για την ζωή, μακρυά από την πεπατημένη των βιβλίων και των κανόνων. Με ακρογωνιαίο λίθο την πραγματοποίηση των ονείρων, την νοσταλγία της νεότητας και την μάθηση της αγάπης και της ευτυχισμένης ζωής ο Keating θα προσελκύσει τους μαθητές του, οι οποίοι μέσα από τις διδαχές του θα αλλάξουν τις ζωές τους για πάντα.

Η χαρισματική ερμηνεία του Robin Williams που ενσάρκωσε τον κύριο Keating προσδίδει στην ταινία μία ιδιαίτερη πνευματικότητα που αξίζει κανείς να την εξερευνήσει. Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από την Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης το 1989. 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Peter Weir
Σενάριο: Tom Schulman
Ηθοποιοί:

  • Robin Williams ως John Keating
  • Robert Sean ως Leonard Neil Perry
  • Ethan Hawke ως Todd Anderson
  • Josh Charles ως Knox Overstreet

“Medicine, law, business, engineering, these are noble pursuits, and necessary to sustain life. But poetry, beauty, romance, love, these are what we stay alive for”
(“Η ιατρική, η νομική επιστήμη, οι επιχειρήσεις, η μηχανική, είναι ευγενείς ασχολίες και απαραίτητες για τη διατήρηση της ζωής. Αλλά η ποίηση, η ομορφιά, ο ρομαντισμός, ο έρωτας, γι’ αυτά μένουμε ζωντανοί”)


Visits: 17

Αφήστε μια απάντηση