The Daughter of Dawn (1920)

The Daughter of Dawn (1920)

(Η Κόρη της Αυγής)

Περίληψη

Αφού προβλήθηκε ελάχιστες φορές όταν γυρίστηκε το 1920, η ταινία “The Daughter of Dawn” μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ανθρωπολογικές ταινίες του βωβού κινηματογρφου, εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος. Για σχεδόν ενενήντα χρόνια θεωρούνταν χαμένη – μέχρι που ανακαλύφθηκε ξανά από την Ιστορική Εταιρεία της Οκλαχόμα. Τώρα, όμορφα αποκατεστημένη και με νέα ορχηστρική μουσική, η ταινία είναι μια εκπληκτική αποκάλυψη.

Το υπέροχα κινηματογραφημένο δράμα περιλαμβάνει μία σειρά από την παράδοση των Ινδιάνων της Αμερικής με σκηνές ρομαντικής αντιπαλότητας, κυνήγι, πλάνα από χωριά, χορούς, απάτες, δοκιμασίες θάρρους και μάχες σώμα με σώμα. Το καστ των περισσότερων από τριακόσιους ηθοποιούς των φυλών Kiowa και Comanche έφεραν τα δικά τους tipis, άλογα, ρούχα και παραδόσεις στα γυρίσματα, καθιστώντας την “Daughter of Dawn” συναρπαστική για τους φίλους του κινηματογράφου και τους σπουδαστές της ιστορίας και του πολιτισμού των Αμερικανών Ινδιάνων.

Στα μπόνους περιλαμβάνονται οκτώ βίντεο-ντοκιμαντέρ που παρήγαγε η Ιστορική Εταιρεία της Οκλαχόμα για την ιστορία και την εκ νέου ανακάλυψη της ταινίας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία:  Norbert A. Myles
Σενάριο:  Norbert A. Myles, Charles Simone
Μουσική: David Yeagley, Η ορχήστρα του Πανεπιστημίου της Oklahoma City: Ben Nilles, Conductor; John Cross, Music Editor; Mark Parker, Dean
Ηθοποιοί:

  • White Parker ως White Eagle
  • Esther LeBarre ως Daughter of Dawn
  • Hunting Horse ως Chief Chain-to, Kiowa-Chief
  • Jack Sankeydoty ως Black Wolf

“The rider just gets back up, and goes on,” said Matt Reed, a curator at the Oklahoma Museum of History. “You’re like, ‘Wow, you’re in a breechcloth and moccasins and riding at full speed you just fell from a horse and it didn’t even faze you.’ These are some tough, tough people
“Ο αναβάτης απλά σηκώθηκε και συνέχισε” δήλωσε ο Matt Reed, ένας επιμελητής του Μουσείου Ιστορίας της Oklahoma. “Είσαι σαν… ‘Ουάου! Φοράς ένα πανωφόρι και μοκασίνια και ιππεύεις με πλήρη ταχύτητα και μόλις έπεσες από το άλογο και δεν σε πείραξε καν’. Αυτοί είναι μερικοί σκληροί, σκληροί άνθρωποι”


Η είδηση στην Οκλαχόμα όταν επανεκδόθηκε η ταινία. Ολόκληρη η ταινία είναι αναρτημένη στο Youtube.

Visits: 10

Αφήστε μια απάντηση